Derin Işıldasın

Yaşlanma, stres, sigara gibi etmenlere bağlı olarak zamanla cildimizde kuruma ve canlılığını kaybetme gibi fiziksel değişiklikler meydana gelmektedir. Bunun önüne geçebilmek ya da daha doğru bir tanımlama ile bu olumsuz etkileri azaltabilmek için dünyada ve ülkemizde çok sayıda bilimsel çalışmalar yapılmakta. Peki nedir bu somon DNA sı, kollojen, multivtamin uygulamaları? Gerçekten etkili mi? Bunun için hasar gören ciltte ne değişiklik oluyor önce ondan biraz bahsedeyim.

Hasar gören cilt nemlenme özelliğini, hücresel düzeyde yenilenme özelliğini kaybeder. Bu durumda cildin kalitesi ve ışıltısı azalır. Bu nedenle günümüzde cilt yenilenmesi için kullanılan Volite, somon DNA sı ve mezoterapi gibi ürünlerde temel prensip ciltte azalan molekülün yerine konması şeklindedir. Cildin nemlenmesi ve su tutmasını sağlayan en önemli etken hyaluronik asittir. Dolguların temel etken maddesi olan hayulronik asit cidin sus tutmasını ve nemlenmesini sağlar. Buna somon DNA sı da katkı sağlar ( Bazı yayınlarda somon DNA sı da  hyaluronik aside eş değer olarak gösterilmiştir). Böylelikle daha kaliteli, daha parlak bir cilt elde edilir. Bununla beraber hyaluronik asite ilave bir takım vitaminler, aminoasitler gibi maddeler de hücresel yenilenme, yapısal bütünlüğün sağlanması gibi etkiler ile hyaluronik asite ve somon DNA sına yardımcı olurlar.

Cilt pürüzsüzlüğü, hidrasyon ve kalitesinin arttırılmasında eksik olan yerine konmaya çalışılır. Bu nedenle Volite, somon DNA sı gibi uygulamalar size yardımcı olacaktır. Bununla beraber güneş (Ultraviole A ve B) ve sigara ise unutulmaması gereken iki önemli faktördür.

Sağlıklı kalın ☺

Tags

Bir cevap yazın

Your email address will not be published.

8 + 4 =

top