Yağ Transferi

Yağ Transferi

Vücudumuzdan alınan yağların ihtiyaç duyulan bölgelere özel kanüller ile enjekte edilmesi işlemidir. Dolgu maddesinin alternatifi bir tedavidir. Elde edilen yağlar dolgu maddesi olarak transfer edilir.
  • Yağ nereden elde edilir?

    Yağlar genel olarak basen, kalça ve karın bölgesinden elde edilir.

  • İşlem nasıl gerçekleştirilir?

    Genel anestezi altından yada lokal anestezi ve sedasyon altından gerçekleştirilir. Yağ transferi yapılacak alan küçükse yağ alınacak ve uygulanacak bölgeye lokal anestezi yeterli olacaktır. Uygun kanüller yardımı ile ciltaltı yağ dokusundan yağ hücreleri elde edilir. Elde edilen yağ hücreleri yine özel iğne ya da kanüller yardımı ile dolgu gibi ihtiyaç duyulan bölgeye enjekte edilir.

  • Yağda kök hücre var mıdır?

    Transfer edilen yağda kök hücrelerde mevcuttur. Bu nedenle volüm sağlamakta kalmaz, uygulanan bölgede deri kalitesi de artar.

  • Dolgu mu, yağ enjeksiyonu mu?

    Eğer öğlen arası işlemi yaptırayım, çok uğraştırmasın diyorsanız dolguyu tavsiye ederim. Dolgu işlemi yüze uygulanan anestezik krem sonrası işlem 5-10 dakika içinde tamamlanır. Bununla beraber kendi dokumdan olsun, yabancı cisim vücuduma enjekte edilmesin diye düşünürseniz de yağ transferini tavsiye ederim.

  • Transfer edilen yağ dokusu kalıcı mıdır?

    Uygulanan yağ dolgusunun yaklaşık %60’ ı ilk altı ay içinde erirken, %40 ‘ı kalıcıdır. Ama bu sizi üzmesin çünkü alternatif olan dolgu maddeleri zaten zamanla eriyecektir.

  • İşlem sonrası nasıl olur?

    Yaklaşık 30-40 dakika içinde işlem tamamlanır. Uygulanan anestezi şekline göre hasta işlem biter bitmez ya da 6-8 saat hastanede istirahat ettirildikten sonra taburcu edilir. Hasta ertesi gün duş alabilir.

top